Aanbod

Naast individuele begeleiding bied ik ouderbegeleiding, opvoedondersteuning en systeembegeleiding. Als ouderbegeleider steun ik, adviseer ik en ga ik met u na wat er zou kunnen veranderen binnen uw gezin. Als gezinscoach kijken we samen naar de situatie van uw gezin, praat ik met u over de gezinspatronen en communicatie en probeer ik samen met u en uw gezin tot oplossingen te komen. Als opvoedondersteuner ga ik met u aan de slag over opvoedsituaties die lastig zijn om zelf te doorbreken. Als begeleider van kinderen en jongeren ga ik aan de slag met waar zij tegenaan lopen binnen hun (gezins)systeem, binnen hun persoonlijke leven en betrek ik indien nodig jullie gezin om samen tot verbetering te komen.

Na de intake, en verduidelijking van de hulpvraag, vertaal ik deze in mogelijke oplossingen. Gezinnen waar verschillende problemen bij één of meerdere kinderen spelen, kunnen worden ondersteund en begeleid door mij als gezinscoach. Ouders en kinderen profiteren dus beiden van de begeleiding.
Het gaat om het systeem binnen het gezin. Het doel van de begeleiding is dat de harmonie binnen het gezin wordt teruggebracht; ouders krijgen weer de regie in handen door zich gehoord te voelen maar ook de kinderen voelen zich gehoord. Andersom krijgen kinderen de ondersteuning die ze nodig hebben. En ik betrek ouders om ervoor te zorgen dat het kinderen mogelijk wordt gemaakt dat wat ze leren over zichzelf, met de hulp van hun gezin, in de praktijk te brengen.

De praktijkruimte van Gezinskr8 is gevestigd in het HeliusMC Middelharnis. Helius MC is een samenwerkingsverband van verschillende hulpverleners. Binnen Helius MC werk ik nauw samen met Praktijk Serta (www.praktijkserta.nl)

Wanneer kunt u mij inschakelen?

  • Bij problemen die u ervaart in uw rol als ouder
  • Bij problemen die jij ervaart als kind binnen je gezin
  • Bij problemen die u/jij ervaart binnen de communicatie in je gezin
  • Bij communicatieproblemen binnen ouderschap (ook als het gaat om gescheiden of samengesteld ouderschap)
  • Bij kinderen/jongeren die problemen ervaren rondom rouw (na verlies of echtscheiding)
  • Bij behoefte aan ouderbegeleiding of opvoedondersteuning
  • Voor inzet methodiek Geweldloos Verzet binnen gezinnen.

Ook bij andere problemen, hulpvragen of behoefte aan advies over belangrijke zaken binnen uw gezin kunt u Gezinskr8 inschakelen. Ik werk samen met andere hulpverleners binnen het sociaal domein en kan meedenken over waar u terecht kunt met uw specifieke vraag.